Συντήρηση & καθαρισμός κλιματιστικών

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τη μονάδα κλιματισμού σας, ώστε να διαρκεί περισσότερο. Λειτουργεί καλύτερα και σας βοηθά να διατηρήσετε το ενεργειακό κόστος χαμηλό. Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι σημαντική για να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική και αξιόπιστη μονάδα που θα σας εξυπηρετήσει για τα επόμενα χρόνια. Όταν ο κλιματισμός σας δεν είναι αρκετά κρύος ή υγρός, ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε την υπηρεσία συντήρησης κλιματιστικών.

Λίστα ελέγχου συντήρησης κλιματιστικών

Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού για να διασφαλίσουν ότι το κλιματιστικό τους συνεχίζει να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται όλο το χρόνο. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν εύκολα να κάνουν μερικές από αυτές τις ίδιες, άλλες εργασίες πρέπει να αφεθούν σε έναν επαγγελματία συντήρησης κλιματιστικών.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αποτροπή ανάπτυξης προβλημάτων με τη μονάδα AC σας:

  • Αφαιρέστε τη βούρτσα και τα συντρίμμια κοντά στη μονάδα.
  • Καθαρίζετε τα πηνία συμπυκνωτή κάθε άνοιξη.
  • Αντικαταστήστε τα φίλτρα αέρα HVAC.
  • Ελέγξτε για χαλαρές επαφές ή ηλεκτρικές συνδέσεις.
  • Λιπάνετε κινητήρες και ρουλεμάν.
  • Επαναφορτίστε ψυκτικό.
  • Βεβαιωθείτε ότι η αποστράγγιση συμπυκνώματος είναι καθαρή.

Επαγγελματική επιθεώρηση κλιματιστικών

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της συντήρησης της μονάδας AC είναι ο προγραμματισμός μιας ετήσιας υπηρεσίας συντήρησης κλιματιστικών – ιδανικά πριν από την έναρξη της περιόδου ψύξης – προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Το Clima Service της Παπαοικονόμου Climaτεχνική θα διασφαλίσει ότι το κλιματιστικό σας είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας και ότι θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, οι ειδικοί μας στο Clima Service μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρότερα προβλήματα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μεγαλύτερα και δυνητικά δαπανηρά στο μέλλον.

Τι είδους μονάδα AC έχω;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μονάδων AC και η συντήρηση του κλιματιστικού εξαρτάται από τον τύπο της μονάδας που διαθέτετε.

Ορισμένες κοινές μονάδες AC περιλαμβάνουν:

  • Διαχωρισμένες μονάδες συστήματος, οι οποίες χρησιμοποιούν εσωτερική και εξωτερική μονάδα.
  • Συστήματα διαχωρισμού χωρίς αγωγούς, τα οποία χρησιμοποιούν εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες αλλά χωρίς σύστημα αγωγών.
  • Συσκευασμένα κλιματιστικά, τα οποία εγκαθίστανται έξω.

Είναι ώρα να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε τη μονάδα σας;

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν το συνολικό κόστος επένδυσης, το μακροπρόθεσμο λειτουργικό κόστος και τα ποσοστά χρησιμότητας. Οι ειδικοί μας στην Παπαοικονόμου Climaτεχνική μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε αυτές τις αποφάσεις.

Επαγγελματική συντήρηση κλιματιστικών

Μια μονάδα κλιματισμού είναι ακριβή, πράγμα που σημαίνει ότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα άλλο. Μερικές φορές, η επισκευή μιας μονάδας AC ενδέχεται να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Μια παλαιότερη μονάδα που έχει υποστεί πολλαπλές επισκευές θα πρέπει πιθανώς να αντικατασταθεί. Όταν συμβεί αυτό, είμαστε εδώ για να αναλάβουμε την αντικατάσταση των κλιματιστικών σας με νέες υπερσύγχρονες μονάδες.

Εξουσιοδοτημένο service προϊόντων κλιματισμού

Η συντήρηση των κλιματιστικών παρατείνει τη διάρκεια λειτουργίας και εξασφαλίζει ένα υγιεινό περιβάλλον!